Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Anna äänellesi tilaa soida

Posted by admin at 1:47 PM on Apr 16, 2018

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Hyvää Äänipäivää kaikille!Tänään jokainen voi olla iloinen ja kiitollinen omasta ainutlaatuisesta äänestään. Lisäksi Äänipäivän tarkoituksena on jakaa tietämystä ja vinkkejä esimerkiksi äänenhuoltoon. Jos olet äänityöläinen, omasta työkalusta kannattaa pitää huolta - ja onhan oman äänen tutkiskelu hauskaa myös ihan muuten vain!
(Lisää tietoa Äänipäivästä: http://world-voice-day.org/)

Innostuin tänään tekemään pitkästä aikaa videopäivityksen ja jakamaan yksinkertaisen vinkin minulta usein kysyttyyn kysymykseen: kuinka saada ääneen lisää rentoutta ja kirkkautta?

Vastaus kysymykseen on yksinkertainen: anna äänellesi enemmän tilaa soida.
Voit katsoa allaolevan videon ja tehdä siinä ohjatun harjoituksen, tai jatkaa lukemista alla...Tee harjoitus rennosti, mielellään vaikka istuen, jolloin keskityt kenties helpommin vain äänen tarkasteluun, etkä tietoisesti yritä laulaa tai pakottaa mitään tapahtumaan. Tavoitteena on havainnoida ja nauttia oman äänen soinnista. Suosittelen myös harjoituksen tekemistä silmät kiinni, jolloin keskittyminen ääneen kehon sisällä voi olla helpompaa.

Laula ensin tavua: La la laa. Voit laulaa yhtä ja samaa ääntä, tai kokeilla duurikolmisoinnulla. Näytän molemmat esimerkit videolla. Lallatellessa tarkkaile miltä ääni tuntuu suussa, ja kiinnitä huomiota kieleesi: missä se on, mitä se tekee?

Huomaat, että kieli on rentona, antaen vain kevyen lähtölaukauksen äänelle luodessaan L-kirjaimen, lähtien etuhampaiden takaa. Aaa-kirjain on avoin ja suu aukeaa luontevasti, antaen äänelle tilaa tulla ulos.

Laula seuraavaksi sama ääni, tai sama kolmisointu, Eee- tavulla. Havainnoi jälleen kielen asentoa ja tunnustele, mistä ääni lähtee tällä kertaa.

Kenties huomaat, että kielen takareunat nousevat hieman ylöspäin, luoden ääntöväylään lisää tilaa.
Voit myös tietoisesti koittaa hieman aktivoida kielen reunoja (lähinnä ajatuksen tasolla, älä pakota mitään!) nousemaan, luoden äänelle lisää tilaa soida suun takaosassa, pehmeän kitalaen ja takaraivon alueella.

Havainnoimalla, kokeilemalla ja äänellä leikkimällä voit oivaltaa uusia ulottuvuuksia omaan äänenkäyttöösi! Mikäli mieleesi nousi kysymyksiä, vastailen mielelläni. Yhteyttä voit ottaa nettisivujen lomakkeen, sähköpostin tai Facebook-sivujen kautta.