Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Arjen pyörteissä

Posted by admin at 9:57 AM on Nov 18, 2018

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Tänä viikonloppuna olen iloinnut siitä, että olen saanut viettää aikaa rauhassa kotona eikä minulla ole ollut suunniteltuja aikatauluja. Tunnen tarvitsevani välillä tällaisia päiviä tasapainottaakseni viime aikojen kiirettä, pitkiä päiviä ja aikatauluja.


Tänä syksynä otin “ex tempore” vastaan työtarjouksen haasteellisessa uudessa maailmassa, varhaiskasvatuksen parissa. Työ on todella antoisaa ja opettavaista, mutta vaatii myös paljon.
Yksi tämän syksyn rikastuttavimmista oivalluksistani on ollut, että meillä on usein työelämässä hyvin erilainen rooli kuin omassa arjessamme.

Nämä elämän erilaiset roolit muodostuvat usein huomaamatta: työpaikalla pitää olla tietynlainen, kaveriporukassa jokaisella on ehkä oma jo nuorena muodostunut rooli, kotonakin saattaa olla urautuneita tapoja, toimintamalleja ja “rooleja” joiden mukaan elämme ja toimimme.

Kaikenlaiset roolit kuitenkin etäännyttävät omasta itsestä. Olen viime vuosina pyrkinyt laulajana ja laulu-coachina täydelliseen avoimuuteen ja rehellisyyteen.
Laulajatar Irina Milanin viisain sanoin: “Laulajan on riisuttava sisäinen haarniska”.
Uskon, että jokaisella laulajalla on oma tarinansa kerrottavana, ja avoimuus ja rehellisyys laulutulkinnassa on se persoonallinen elementti, muista erottava tekijä.

Siksi huomaan tarvitsevani säännöllisesti elämässäni näitä hetkiä, jolloin voin vain olla.
Kun vietän itseni kanssa aikaa, löydän taas yhteyden itseeni. Tätä tekstiä kirjoittaessani olen viettänyt 1,5 päivää itsekseni ja oikein luvan kanssa antanut itseni vain olla ja tietoisesti olen yrittänyt olla suunnittelematta mitään aikatauluja. Seurauksena oloni on levännyt, tunnen olevani yhteydessä itseeni, olen tehnyt uusia oivalluksia omasta itsestäni ja arjestani, ja sokerina pohjalla: kirjoittanut pitkästä aikaa uuden biisin! Rauhoittuminen ja tekemättömyys saattavat siis parhaimmillaan johtaa luovuuteen ja inspiraatioon.

Leppoisaa, rauhallista ja mahdollisimman tekemätöntä sunnuntaipäivää!