Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Hektinen maailma

Posted by admin at 11:04 AM on Sep 18, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach 

rsz_stocksnap_cxvajqhimc.jpg

 

Me elämme aika hektisessä maailmassa.

Sitä ei edes huomaakaan, ennen kuin on tilanteessa jossa voi oikeasti katkaista yhteydet ulkomaailmaan tai olla hetken ilman elektroniikkaa ympärillä;  esimerkiksi mökillä tai vaeltamassa… Tai vaikka jollakin retriitillä.

Nuorempana pystyin uppoutumaan laulutreeneihin tuntikausiksi. Silloin ei ollut älypuhelimia eikä minulla ollut omaa tietokonetta. Virikkeet kotona olivat täysin erilaisia. Laulaminen PA-kamojen kanssa omassa huoneessa oli minulle paras tapa viettää aikaa. 

Nykyään huomaan helposti vilkuilevani puhelinta tai sähköpostia jopa kesken treenaamisen.
Kuuntelen monet lauluharjoitukset ja treenibiisit tietokoneelta, ja elektroniikka on koko ajan läsnä.

Elämme nykyään jo todella paljon verkossa. Huomaan itsekin viettäväni päivittäin tunteja koneella erilaisia juttuja hoitaen. On toki ihanaa, että sähköpostit kulkevat nopeasti ja sosiaalisessa mediassa voi esimerkiksi mainostaa keikkaa tai tulevia laulukursseja - ja samalla netissä pyöriminen luo helposti paineita itselle: mitä kaikkea pitäisi tehdä, suorittaa, saavuttaa... 

Olen todennut, että täytyy tietoisesti sulkea kännykkä, jos ei halua sen häiritsevän harjoittelua ja omaa keskittymistä. Parissa tunnissa tuskin ehtii tapahtua mitään maailmaa mullistavaa. 
Olen päättänyt  myös rajoittaa omaa netin ja sosiaalisen median käyttöäni ja odotan mielenkiinnolla, millainen vaikutus kokeilulla on mieleeni, tuottavuuteeni, luovuuteeni. 


Haluaisitko sinäkin kokeilla?

Jaan alla helpon läsnäoloa lisäävän Kehotietoisuus -harjoituksen, jonka avulla sinäkin voit kotona sulkea hetkeksi muun maailman hälyn ulkopuolelle ja keskittyä ääneesi ja itseesi.

(Huom: muista sammuttaa kännykkä ennen kuin aloitat! )