Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Hus, pois flunssa!

Posted by admin at 1:14 PM on Mar 3, 2018

Share:


Anna Vihonen, Vocal Coach


Kylmät pakkaset ja kuiva ilma ärsyttää ja kuivattaa kurkkua, ja flunssapöpöt jylläävät.

Itseänikin on jo pari viikkoa vaivannut orasteleva flunssa ja tunne, että en ole ihan terve. Tämän huomaa lähinnä lauluharjoituksia tehdessä; ylä-äänet eivät pääsekään soimaan vapaasti nenän tukkoisuuden vuoksi ja kurkku tuntuu usein karhealta. Mikä neuvoksi? Katso video, tai jatka lukemista alla...Tämän hetken suosikkikeinoni flunssan karkoitukseen on inkiväärishotti! Tätä ihanaa voimajuomaa voi ostaa valmiina pienissä pulloissa monista kaupoista ja esim. Jungle Juice Bareista. Mutta inkiväärin suurkuluttajille on kannattavampaa valmistaa itse tätä tehojuomaa, sillä se on helppoa ja saat kerralla kaappiin vaikka viikon annoksen.

Paras tähän mennessä löytämäni resepti on seuraava:

Kiehauta 0,5 litraa vettä
Raasta 150g inkivääriä, laita ne kuumaan veteen.
Purista sekaan juoksevaa hunajaa (maun mukaan, esim. 1-2 rkl)
Purista sekaan yksi kokonainen sitruuna

Hauduta juomaa, ja lopuksi siivilöi inkiväärin “hedelmälihat” pois. Annan juoman yleensä hautua lämpimänä noin puoli tuntia, mutta varmasti 15-20 minuuttiakin riittää. Voit säilyttää inkiväärijuomaa vaikka lasipullossa jääkaapissa, ja juoda joka päivä noin shottilasillisen verran (esim. 2-4 cl) juomaa!
Itse juon usein jopa vähän reilumman annoksen kerralla.

Terveitä ja energisiä päiviä toivotellen,

Anna <3