Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Inspiraatiota arkeen

Posted by admin at 12:08 PM on Jan 31, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

Musiikkia tai muuta luovaa tehdessä puhutaan usein oikeanlaisen fiiliksen saavuttamisesta, “inspiraatiosta”. Monesti esimerkiksi biisintekijänä tuntuu että pitäisi saavuttaa se oikea fiilis, inspiraatio tai jonkinlainen flow-tila, jotta tekeminen nousisi uudelle, toivotulle tasolle.


Arjessa on usein kuitenkin hankala löytää sitä inspiroitunutta fiilistä, tai keinoja joilla inspiraatiota voisi lisätä omaan elämään.

Ajattelin pitkään, että saan innostusta pääasiassa hyvästä musiikista - ja pyrin kuuntelemaan levyjä, käymään keikoilla, laulamaan ja tekemään paljon itse. Ympäröin elämäni musiikilla.


Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin “palavani loppuun” musiikin kuluttajana ja tekijänä.


En jaksanut enää innostua uusista artisteista, enkä kokenut kehittyväni laulajana vaikka treenasin lähes päivittäin. Vedin laulukeikkoja rutiinilla, ja uusia biisejäkään ei enää syntynyt kun tuntui että pyöritän kitaran kanssa samoja sointukuvioita eikä minulla ollut mitään sanottavaa.


Näihin aikoihin innostuin matkustelusta. Olin aina tykännyt reissaamisesta, mutta ajattelin pitkään että pidemmät reppureissut ovat jotenkin pois ajastani “laulajana”.


Ensimmäisen pidemmän reissuni jälkeen huomasin kuitenkin löytäväni itsestäni uusia ulottuvuuksia, ja uusia ideoita. Innostuin ajatuksesta, että voisin inspiroitua elämässäni jostain aivan muusta kuin musiikista - ja myöhemmin yhdistää näitä innostuksen aiheita kehittymiseeni, niin laulajana kuin ihmisenäkin.


Tämän oivalluksen myötä annoin itselleni luvan päästää elämääni myös muita kiinnostuksen kohteita - ja se oli todella vapauttavaa!


Palasin juuri viikon mittaiselta New Yorkin matkalta. Olin pitkästä aikaa reissussa itsekseni, ja viikko suurkaupungissa tuntui lähes kuukaudelta. Joka päivä oli uutta nähtävää ja koettavaa. Ennen matkaa oloni oli väsynyt ja ajatukseni tuntuivat kiertävän yhtä kehää - nyt matkan jälkeen olen täynnä uutta energiaa, ideoita ja sitä kuuluisaa inspiraatiota.

Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä matkalle tai tehdä jotain muuta “erikoista” inspiroituakseen.


Omaan innostumiseen riittää, kun mietit mistä asioista pidät (musiikin ja laulamisen lisäksi) ja pyrit lisäämään niitä juttuja omaan arkeesi. Hyvänmielen juttuja voi olla vaikka kahvilla käynti itsekseen tai ystävän kanssa, hyvän kirjan lukeminen pitkästä aikaa, jokin ihan uusi harrastus, joogatunti tai vaikkapa saunominen! Tärkeintä on, että otat viikoittain aikaa itsellesi ja asioille, joista sinulle tulee hyvä fiilis.


Inspiraatio lähtee itsestä, ja omasta hyvästä fiiliksestä. Sitä ei voi pakottaa, mutta sen löytymistä voi edesauttaa panostamalla omaan hyvään oloon. ;-)