Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Kaikki onkin mahdollista?

Posted by admin at 4:32 PM on Mar 8, 2018

Share:


Anna Vihonen, Vocal CoachLuin hiljattain Joonas Tolvasen kirjoittaman kirjan “Soturimunkin oppipoika - aikani Kung-Fu -temppelissä”. Kirja oli mielenkiintoinen, hauska ja hetkittäin jopa hengästyttävä tarina nuoren Tolvasen matkoista ja perinteisen kung-fun opiskelusta Kiinassa. Tolvanen lähti jo lukioikäisenä ensimmäistä kertaa kesäksi Kiinaan lajia opiskelemaan, ja palasi useita kertoja tulevien vuosien aikana.

Minuun teki vaikutuksen kirjan positiivinen sävy: Tolvanen kertoo matkoilla sattuneista kommelluksista humoristisesti ja pilke silmäkulmassa. Ikäviäkin asioita hän osaa muistella lämmöllä, ja ymmärtää oppineensa kaikista kokemuksista jotakin tärkeää.

Olin myös vaikuttunut ja inspiroitunut Tolvasen asenteesta ja halusta oppia kung-fu:ta. Tunnistin samanlaista paloa joka itsessäni syttyi, kun nuorena tyttönä tajusin rakastavani laulamista ja haluavani oppia siitä lisää. Tämä innostus ja palo ajoi minua eteenpäin ja ohjasi pitkälti valintojani, niin opiskelupaikkojen valinnan kuin vapaa-ajanvietonkin suhteen.
Siksi olikin helppoa samaistua kirjan nuoreen innokkaaseen poikaan, joka seurasi intuitiotaan Kiinaan asti unelmaansa toteuttamaan. Varmaan jokainen meistä muistaa sen elämänvaiheen kun oltiin nuoria, koulusta valmistumisen kynnyksellä ja kaikki tuntui olevan mahdollista.

"Harmillisen usein tuo mahdollisuuksien ja kaikkivoipaisuuden tunne alkaa ennen pitkää sammumaan. Ajatellaan että se on aikuistumista ja että näin asioiden kuuluukin edetä."


Harmillisen usein tuo mahdollisuuksien ja kaikkivoipaisuuden tunne alkaa ennen pitkää sammumaan. Ajatellaan että se on aikuistumista ja näin asioiden kuuluukin edetä. Näin kävi melkein minullekin, kunnes havahduin tajuamaan että teen elämässäni tosi paljon asioita muita varten. Olin laittanut omia haaveitani sivuun odottamaan, että niille olisi aikaa. Olin jopa vähentänyt omaa aikaani musiikilta ja laulamiselta - rakkaimmalta omalta jutultani - koska siihen ei tuntunut olevan velvollisuuksien ohella aikaa, ja vähällä vapaa-ajalla minulla ei yksinkertaisesti ollut energiaa syventyä luovaan työhön.

Noin vuosi sitten aloin ottaa aktiivisesti enemmän aikaa itselleni. Aluksi opettelin ihan vain olemaan tekemättä mitään, ja kuuntelemaan itseäni. Kuka minä olen, mitä minä haluan elämältä. Apunani toimi Gabrielle Bernsteinin kirjoittama The Universe Has Your Back. Tajusin, että en ollut pitkään aikaan (jos koskaan) istunut sillä tavoin alas, vain olemaan ja kuuntelemaan itseäni. Olin paahtanut niin tukka putkella, että hyvä kun vielä muistin kuka syvällä sisimmässäni olen.


"Vähitellen minulle alkoi hahmottua, mikä elämässä on tärkeintä Minulle, juuri nyt."


Vähitellen minulle alkoi hahmottua, mikä elämässä on tärkeintä Minulle, juuri nyt. Halusin elämääni taas lisää musiikkia ja laulamista. Niinpä järjestin itselleni aikaa! Varasin kalenteristani viikoittain aikaa omalle harjoittelulle, ja järjestin jopa oman treenikämpän itselleni tätä tarkoitusta varten. Nyt minulla oli viikottain omat laulutreenit, joiden voimaannuttavan vaikutuksen huomasin kyllä samantien.
Tätä oli ollut ikävä!

Laulamisesta uudelleen inspiroituneena aloin myös hahmotella ja kehittää Annanet Vocalsin toimintaa ja tässä sitä nyt ollaan, täysipäiväisenä yrittäjänä!

Halusin myös matkustella enemmän, haluan edelleen. Edellisenä talvena olimme olleet kahden kuukauden reissulla poikaystäväni kanssa, ja olin juuri ja juuri saanut säästettyä rahat reissuun.
Ajattelin, ettei varmaan heti ole varaa seuraavaan matkaan. Mutta tunsin että haluan lähteä; me halusimme molemmat lähteä seuraavanakin talvena Indonesiaan. Tajusin, että asiat ovat ennenkin järjestyneet kun ne päättää toteuttaa, joten varasimme matkat! Tein kovasti töitä ja järjestelin asiat siten, että lähtö onnistui. Sain jopa kasaan paljon enemmän matkakassaa ja säästöjä kuin vuotta aiemmin matkalle lähtiessä.


"Tajusin, että en koskaan ole tämän valmiimpi"

Viime vuoden ajan olin myös tosi mukavassa vakituisessa työpaikassa. Sopimus oli määräaikainen mutta pärjäsin hyvin, ja minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa pestissä. Tajusin kuitenkin, että se työ ei ollut oikea kutsumukseni ja nyt oli oikea aika alkaa kulkea kohti unelmiani - ja alkaa toteuttaa niitä. Tajusin, että en koskaan ole tämän valmiimpi vaan riskin voi ottaa nyt tai ei koskaan! Niinpä kieltäydyin kohteliaasti ja haikeissakin tunnelmissa tilaisuudesta jatkaa kivassa työyhteisössä, ja päätin perustaa oman lauluvalmennusyrityksen ja antaa sille kaikkeni.

Halusin jakaa tarinani, sillä samoin kuin Tolvasen Soturimunkin oppipoika inspiroi minua ja sai pohtimaan omaa polkuani, minun tarinani voi ehkä inspiroida juuri sinua. Haluan kertoa, että ei ole välttämätöntä antaa sen oman unelman palon sammua. Sitä voi tavoitella, vaikka päivätyönkin ohessa, jos oikeasti haluat. Tarvitset aluksi ehkä vain säännöllisesti omaa aikaa jolloin voit toteuttaa itseäsi, tai ihan vain olla ja kuulostella mitä sinulle juuri nyt kuuluu.

"Yhteys omaan itseen on se laulun salaisuus ja hienous, jota harvemmin edes tiedostetaan."

Haluan myös kertoa, että minulle laulamisella oli suuri merkitys itseni etsimisessä ja löytämisessä.
Minun ääneni on minä, ja sen avulla löysin yhteyden sisäiseen lapseeni, syvimpään itseeni ja muistin kuka olen, miksi laulan, miksi rakastan laulamista ja miksi haluan jakaa tietoani ja taitojani muille. Yhteys omaan itseen on se laulun salaisuus ja hienous, jota harvemmin edes tiedostetaan.

Jos tunnistat itsessäsi halun, palon tai kiinnostuksen laulamista kohtaan, anna mennä! Se voi olla se sinun keinosi tutustua itseesi, ilmaista itseäsi ja jakaa omaa tarinaasi muille.
Mikäli kaipaat neuvoja alkuun pääsemisessä, autan mielelläni. Kirjoita minulle nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta ja ehdotan sinulle seuraavaa askelta.

<3 Anna