Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Koskaan ei ole liian myöhäistä!

Posted by admin at 5:36 PM on Mar 24, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

rsz_stocksnap_hp2ggwwpin.jpg


Viime viikkoina olen keskittynyt jopa laulamista enemmän laulunkirjoitukseen. Osallistuin verkossa kuukauden mittaiselle “Songwriting in 30 Days” -kurssille, joka inspiroi, innosti ja opetti lähestymään biisien tekoa uudella tavalla. 


Olen nuoresta saakka kirjoittanut myös omia biisejä, ja soittanut niitä myös bändien kanssa. Tämän kuukauden mittaisen kurssin aikana tajusin kuitenkin, että en ole koskaan kunnolla arvostanut itseäni biisintekijänä. Olin korkeintaan ajatellut olevani “ihan ok”. 
 

Tällaisella tiedostamattomalla rajoittavalla uskomuksella oli minuun suuri vaikutus. Koin, että en osaa tehdä biisejä koska vain niin päättäessäni, vaan ajattelin että onnistumiseni oli kiinni oikeasta fiiliksestä ja inspiraatiosta - joka ilmaantuu silloin kun ilmaantuu. Olin myös tajuamattani jättänyt unelmani uuden musiikin julkaisemisesta ja artistina toimimisesta taka-alalle. 


Heti ensimmäisellä kurssiviikolla käsittelimme kuitenkin omia rajoittavia uskomuksia, ja korvasimme niitä uusilla positiivisilla ajatuksilla. Jaoimme ajatuksiamme kurssilaisten kesken ja oli helpottavaa huomata, että meillä kaikilla oli samoja epävarmuuksia kyvyistämme - ja että nämä ajatukset eivät oikeastaan olleet totta. 


Omien hyvien puolien ja vahvuuksien vahvistaminen ja rajoittavien uskomusten unohtaminen avasi kuin huomaamatta mieleni näkemään uusia mahdollisuuksia. Opin uudenlaisia lähestymistapoja musiikin tekoon ja ymmärsin, kuinka inspiraation voi houkutella luokseen juuri sopivalla hetkellä erilaisten läsnäoloa vahvistavien harjoitusten avulla. 


Kurssin lopussa minulla oli valmiina kolme uutta kappaletta, joista jokaisesta olen iloinen ja ylpeä. Ennen kaikkea kurssi kuitenkin opetti minulle, että kaikki on mahdollista. 


Kaikki luova tekeminen on loppujen lopuksi tutkimusmatkaa omaan itseen. Luovuudessa ei tarvitse koskaan olla valmis tai täydellinen, aina voi oppia ja oivaltaa uutta eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa.