Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Laatu korvaa määrän

Posted by admin at 6:59 PM on Jul 4, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

rsz_stocksnap_v5gyfmpmbr.jpg


Olin 13-vuotias, kun päätin että haluan laulajaksi. Olin kuullut, että jos jossain asiassa haluaa "mestariksi", täytyy harjoitella ainakin 10 000 tuntia (K.Anders Ericssonin teoria). 

Olin lisäksi kuullut, että esiintyvän laulajan on oltava todella hyvässä fyysisessä kunnossa; Kirkakin juoksi 10 kilometrin lenkkejä päivittäin.

Otin tiukat harjoittelurutiinit ohjenuorakseni, ja käytinkin lähes kaiken vapaa-aikani treenaamiseen.

Vanhemmiten olen opetellut myös uusia lähestymistapoja treenaamiseen, sillä haluan säilyttää aidon palon ja innostuksen laulamista kohtaan. Uskon, että vaikka haluaisit aloittaa vasta tänään ensi kertaa laulamisen, voit niin tehdä vaikka et voisikaan uhrata sille elämästäsi 10 000 tuntia. 

Uskon, että myös laulaessa laatu korvaa määrän. Ihan kuin vaikka kuntosaliharjoittelussa: menet salille ja mietit etukäteen minkälaisen treenin teet sillä kertaa, ja sitten suoritat harjoituksen keskittyneesti ja se riittää.

Laulaessakin voit aloittaa harjoittelun sinulle sopivalla ajalla, olkoon se vaikka kymmenen minuuttia päivässä. Kun mietit etukäteen mitä juttuja harjoittelet ja pyrit olemaan läsnä tekemisessäsi sen kymmenen minuuttia, niin saat kyllä tuloksia aikaan. PS. Ericssonin teoriaan on esitetty myös korjauksia, esimerkiksi: "Rockmusiikissa ja yrittäjyydessä säännöt puolestaan lentävät ikkunasta, joten harjoittelulla ei ole niin paljon merkitystä."