Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

“Lähdetään kauas pois, sinne mis on lämmin….”

Posted by admin at 2:35 PM on Nov 25, 2017

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Parin päivän päästä lähdemme poikaystäväni kanssa kahden kuukauden reissulle Indonesiaan.

Teimme vastaavan irtioton jo viime vuonna, ja sitä ennenkin olemme molemmat matkustelleet paljon tahoillamme. Matkailu on meidän yhteinen juttumme ja on ihanaa, että molemmat pystyvät järjestämään ja ottamaan aikaa pidemmille reissuille.

Monet ovat kysyneet kuinka meillä on aikaa ja varaa lähteä keskellä talvea pidemmäksi aikaa reissuun,
ja välillä olen sitä kysynyt itseltänikin. Reissun suunnittelun aloitimme kuitenkin jo hyvissä ajoin, joten matkabudjetti ja käytännön järjestelyt on saatu hoidettua helposti pienellä suunnittelulla.

Kun jotain päättää toteuttaa, asiat alkavat loksahdella kohdilleen ja kehittyä oikeaan suuntaan.

Pohdiskelin hiljattain kävelylenkilläni, miksi matkustelu on minulle tärkeää. Matkalla on yleensä aina ihanaa - silloinhan ollaan lomalla! Mutta ihaninta on mielestäni kuitenkin se, että varsinkin pidemmällä reissulla ihminen on jotenkin luonnollisimmillaan. Ei ole jatkuvia ärsykkeitä ympärillä; harvemmin katsomme reissussa telkkaria, kännykkä unohtuu rinkkaan, ei ole niitä tuttuja arkisia rutiineja töissä käynnistä ruokakauppareissuihin… Ei aikatauluttamista, stressiä, kiirettä, suorittamista. Edes raha ei stressaa reissulla, vaikka etukäteen laskeskellaankin kuukausibudjetteja.

Yhtäkkiä tarvitsemme paljon vähemmän kuin kotona ollessa. Yhtäkkiä keskitymme olennaiseen.

Viime vuonna “jämähdimme” viettämään pienellä, lähes autiolla saarella viiden päivän sijaan 17 päivää. Saarella ei ollut puhelinsignaalia tai nettiyhteyttä, sähköäkin vain pari tuntia päivässä ja aktiviteetit oikeastaan lukeminen, oleskelu, snorklaus ja sukeltaminen. Kävimme lähes päivittäin sukeltamassa, mutta muuten päivät kuluivat “ei mitään” tehden. Mutta ilman turhia ärsykkeitä emme kaivanneetkaan mitään muuta. Olo oli todella rentoutunut, tasapainoinen ja myös inspiroitunut; elämä voi olla myös tällaista.

Matkan jälkeen pyrin säilyttämään reissussa oppimaani rauhaa myös kotona.

On pitkälti matkoilla oppimani rennomman asenteen ansiota, että löysin lähtökohdat ja inspiraation Annanet Vocalsin toiminnan jatkamiselle ja laajentamiselle. Olen tämän vuoden aikana myös syventänyt omaa henkilökohtaista lähestymistä laulamiseeni, ja kokeillut uusia ajattelu- ja toimintatapoja. Nämä taas ovat johtaneet uusiin oivalluksiin ja kehittymiseen sekä laulajana että valmentajana.

"Välillä on lähdettävä kauas, että taas löytää itsensä."

Pian lähdemme taas Indonesian aurinkoon kohti uusia seikkailuja ja toimettomia päiviä.
Uskon löytäväni matkalta taas uusia ajatuksia ja inspiraatiota, joita yhdistän ja jaan taas mielelläni myös valmennustyössäni.

Nettisivuja ja Annanetin Facebook sivuja kannattaa seurailla aktiivisesti myös lomani aikana!
Tuloillaan on verkkokursseja, ja laulutuntiaikoja helmikuulle pääset varailemaan jo tammikuussa.