Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Laula vaan jos laulattaa!

Posted by admin at 4:08 AM on Dec 17, 2017

Share:


Anna Vihonen, Vocal CoachOlen viettänyt kohta kolme viikkoa Indonesiassa ja reilut kuusi viikkoa on vielä edessä.

Edellisessä blogissani kirjoitin matkustelusta ja sen merkityksestä myös muille elämäni osa-alueille, kuten laulamiseen ja musiikkiin. Jo muutaman viikon matkalla olo onkin herättänyt inspiraatiota ihan uudella tavalla ja olen siitä todella innoissani.

" Missä vaiheessa me (länsimaalaiset) menetämme sen luonnollisuuden ja aitouden, joka saa puhkeamaan lauluun ajasta ja paikasta riippumatta? Ja miksi me menetämme sen aitouden?"


Viimeisen viikon olemme hengailleet Etelä-Lombokilla, Balin itäisellä naapurisaarella.
Saari on tunnelmaltaan rento ja sen kehittyminen vielä aika alkutekijöissään. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avoimia. Jopa niin avoimia, että jo useamman kerran olen törmännyt itsekseen kadulla tai rannalla lauleskelevaan aikuiseen ihmiseen. Musiikki on täällä ihmisille tärkeää, ja se uskalletaan näyttää julkisesti. Tämä on tehnyt minuun suuren vaikutuksen ja saanut myös miettimään, missä vaiheessa me (länsimaalaiset) menetämme sen luonnollisuuden ja aitouden, joka saa puhkeamaan lauluun ajasta ja paikasta riippumatta? Ja miksi me menetämme sen aitouden?

" Me ihmiset tarvitsemme elämässämme onnistumisen hetkiä, itsensä voittamisen hetkiä, henkilökohtaista kehittymistä jollain tärkeäksi kokemallamme osa-alueella. "

Laulutunneilla pyritään sitten uudestaan löytämään sitä luontevaa tapaa laulaa.
Joka ikinen uusi oppilas on ensin jännittänyt laulamista edes yhden ihmisen (eli tässä tapauksessa lauluopettajan) edessä. Mutta miten paljon he saavatkaan voittamalla itsensä ja laulamalla, ja tulemalla tunneille yhä uudestaan ja uudestaan! Laulutaidon lisäksi kehittyy itseluottamus ja rohkeus, ja sen kehityksen näkee konkreettisesti jokaisella tunnilla. Me ihmiset tarvitsemme elämässämme onnistumisen hetkiä, itsensä voittamisen hetkiä, henkilökohtaista kehittymistä jollain tärkeäksi kokemallamme osa-alueella.

Olen iloinen ja kiitollinen voidessani auttaa niitä, jotka kokevat laulun itselleen tärkeäksi ja rakkaaksi osaksi elämää. Uskalletaan olla omia itsejämme ja laulaa kun siltä tuntuu; vaikka vain ihan hiljaa lauleskella itsekseen kadulla kävellessä. Todennäköisesti vastaantulija miettii vain: “uskaltaisinpa minäkin”.