Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Laulajan sisäinen voima

Posted by admin at 9:23 AM on Nov 1, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

rsz_stocksnap_oia16dc2dp.jpg

Omien rajojen asettaminen voi tuntua todella hankalalta.
Onko sinustakin joskus ollut hankalaa sanoa "ei"?

Jostain syystä meillä monilla on kuin sisäänrakennettuna taipumus olla muille mieliksi.
Olen kamppaillut tämän luonteenpiirteeni kanssa: on ilman muuta hyvä haluta tuottaa ympärilleen hyvää fiilistä, mutta jos se tapahtuu omalla kustannuksella (eli voit sisäisesti huonosti yrittäessäsi olla muille mieliksi) jokin ei ole oikein.

Jo nuorena tyttönä jouduin pari kertaa tilanteeseen, jossa olin jyrkästi eri mieltä jostakin asiasta: esimerkiksi oman biisin sovituksesta, tai siitä että sovitut keikkapalkkiot pitää maksaa ajallaan. Puolustaessani oikeaksi kokemiani näkemyksiä kohtasin sulavaa selittelyä ja jopa "tytöttelyä" minua reilusti vanhemmilta ihmisiltä. Tunsin kuitenkin, että toimin oikein ja pidän puoleni, ja löysin tästä tunteesta valtavasti sisäistä voimaa.


"Voiman ja varmuuden tunne on merkki siitä, että toimin linjassa sisimpäni kanssa"
 

Kokemusten kautta olen oppinut luottamaan tähän sisäisen voiman tunteeseen: kieltäytyminen jostakin tarjotusta tilaisuudesta tai ihan vain jostakin asiasta eri mieltä oleminen tuntuu ensin jotenkin pelottavalta. Mutta kun olen saanut sanottua mitä ajattelen, minut täyttää voiman ja varmuuden tunne. Ja se on merkki siitä, että toimin linjassa sisimpäni kanssa. Olen rehellinen itselleni - ja samalla rehellinen myös muille. Ja rehellisyys ei ole koskaan väärin. 

Varsinkin aloittelevana laulajana uskoo helposti kaiken ulkopuolisen palautteen ja pyrkii vastaamaan ympäristön odotuksiin ja miellyttämään kuulijoita. “Epäonnistumisen”, eli arvostelluksi tulemisen pelko on suuri, sillä laulaminen on hyvin henkilökohtainen instrumentti. 
 

"Aitous ja rehellisyys usein koskettavat kuulijaa syvimmältä"
 

Ei ole kuitenkaan yhtä ainoaa oikeaa tapaa laulaa tai tiettyä täydellistä "ihannesoundia". Samoin kuin ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa toteuttaa omia unelmia. Aitous ja rehellisyys usein koskettavat kuulijaa syvimmältä.

Omasta linjasta kiinni pitäminen vaatii kykyä vetää myös omia rajoja. On rohkeutta sanoa ei silloin kun siltä tuntuu, ja vaatii harjoittelua oppia suodattamaan ympäristön palautteesta ne rakentavat jutut jotka tuntuvat sinua ja tavoitteitasi palvelevan.