Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Laulajan tunneyhteys

Posted by admin at 8:00 AM on Mar 1, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach 

Love completely.jpeg
 

Kun vuonna 2005 aloitin Irina Milanin lauluoppilaana, keskustelimme tunneilla usein lukemisen merkityksestä laulajalle. 
 

Laulu instrumenttina eroaa esimerkiksi muista bändisoittimista siinä, että laulaja (useimmiten) laulaa tekstiä - eli kertoo tarinaa kuulijalle. Muut soittimet luovat kappaleen tunnelmaa, rytmiä ja muita elementtejä tarinaa tukien ja laulaja sanallistaa kappaleen tunnelman.


Vuonna 2005 olin juuri täyttänyt 17 vuotta. Olin siis aika nuori ja kokematon laulamaan vakuuttavasti esimerkiksi Les Miserables -musikaalin dramaattisia biisejä joita tunneilla muun muassa harjoittelimme. 
 

Lukemalla monipuolisesti kirjoja sain kuitenkin omaan "draama-pakkiini" materiaalia: tarinoita, henkilökuvia, tunnekokemuksia ja -elämyksiä. Näitä aineksia pystyin hyödyntämään myös laulaessa: samaistumalla johonkin henkilöhahmoon tai tarinaan sain kaivettua sisimmästäni myös aitoja tunteita ulos. 
 

Aidot tunnereaktiot nimittäin kuuluvat äänestä. Ne ovat niitä äänen sävyjä ja “värejä”, jotka nostattavat ihon kananlihalle tai kyyneleen silmäkulmaan.  Monesti tunnepuoli unohtuu laulaessa tekniikan alle, vaikka mielestäni tunneyhteys voittaa aina moitteettoman laulutekniikan. 
 

Mietipä itse lempilaulajiasi ja pohdi, mikä tekee juuri heistä sinun suosikkejasi. Tai muistele milloin olet viimeksi liikuttunut musiikista - ja mistä liikutus mahtoi johtua? 

Suosittelenkin kaikilla laulajille ja omia tulkintataitoja kehittäville lämpimästi lukemista. 

Lue paljon ja innostu, inspiroidu, eläydy mukana! Ja hyödynnä sitten tunnekokemuksiasi myös laulaessa. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leppoisa sunnuntai.