Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Niin kaunis on hiljaisuus

Posted by admin at 11:25 AM on Feb 21, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


rsz_stocksnap_9pjwgqhpq2.jpg

 

Jo viikon verran olen yskinyt ja kärsinyt flunssan oireista. Olen kuitenkin luonteeltani tosi tunnollinen, ja  vaatii oikeasti huonon olon että maltan pitää sairaspäiviä töistä tai sovituista menoista. En pitänyt kröhää riittävänä syynä sairaslomalle, kunnes keskiviikkoaamuna en saanut pihistettyä ääntä ulos juuri lainkaan. Soitto terveyskeskukseen ja minut passitettiin puhekiellossa sairaslomalle. Tuntui ihan hölmöltä, sillä muuten oloni oli ihan hyvä ja jaksavainen.

 

Aika hiljaisuudessa on kuitenkin tehnyt hyvää. Tämä on ollut sitä rauhallista ja läsnäolevaa aikaa josta niin usein itsekin puhun, mutta jota harvoin itselleni järjestän. Olen lukenut ja kirjoittanut enemmän, ja ihan oikeasti vain ollut. Telkkarikin on saanut olla kiinni suurimman osan ajasta. 
 

Nuorempana olin flunssassa aina todella kärsimätön. Koin suurta turhautumisen tunnetta, kun en päässyt tekemään kahta minulle mieluisinta asiaa: laulamista ja lenkkeilyä. 
 

Onkin mahtavaa huomata, että vanhemmiten olen oppinut kärsivällisyyttä ja myötätuntoa itseäni kohtaan - ja näkemään asioissa ja tilanteissa myös hyviä puolia.
Laulaa ehtii ensi viikollakin, samoin lenkkeillä ja nauttia alkavasta keväästä. "Tämä on ollut sitä rauhallista ja läsnäolevaa aikaa josta niin usein itsekin puhun, mutta jota harvoin itselleni järjestän."

 

Olen oivaltanut, että tämän flunssan tarkoituksena oli pysäyttää minut ja suunnata taas keskittymistä omaan itseeni. Liian usein omaakin toimintaani ohjaavat ulkoiset “paineet”; raha, tehokkuusajattelu, velvollisuudet. Tällä viikolla minun oli yksinkertaisesti aika hidastaa tahtia, saada sitä kaipaamaani rauhaa inspiraatiolle ja omille ajatuksille, ja antaa hyvillä mielin äänihuulilleni lupa levähtää. 


Ja vaikka täysin hiljaa oleminen on todella haastavaa, on myös mielenkiintoista huomata kuinka tärkeässä roolissa äänenkäyttö on itselleni päivittäin! Muutamakin päivä hiljaisuudessa on opettavaista, ja tervettä ääntä muistaa taas arvostaa aivan uudella tavalla.