Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Ole sellainen kuin olet

Posted by admin at 11:45 AM on Sep 18, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

IMG_20190123_105855__01.jpg

 

Haluan tunnustaa jotakin...

Itsestäni puhuminen ei tule minulle luonnostaan. Tunnen oloni aina vähän vaivautuneeksi, kun pitäisi kertoa itsestään uusissa tilanteissa.

Ajattelin pitkään, että se on musiikkialalla aika huono piirre: pitäisihän viihdealalla osata jatkuvasti verkostoitua ja promota itseään eri suuntiin. Uskon kuitenkin myös, että piirre on meille suomalaisille aika yleinen…  

Muistissamme on edelleen sukupolvelta toiselle periytyneitä  vanhoja sananlaskuja kuten

"Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" 
"Oma kehu haisee" 
"Itku pitkästä ilosta"

Sananlaskut kertovat ylpeyden ja oman kehun vaaroista, ja kehottavat nöyryyteen ja vaatimattomuuteen. 

Kävin tammikuussa ensi kertaa New Yorkissa ja oli aikamoinen kulttuurien kolahdus ymmärtää, mistä amerikkalaisten asenne ja sinnikkyys unelmien tavoitteluun lähtee... 

Olin kuullut ystäviltäni että Brooklyn tabernacle -kappelissa järjestetään sunnuntaisin messu, jossa laulaa valtava gospel-kuoro. Heräsin sateisena sunnuntaiaamuna jetlagissani jo viideltä ja päätin suunnata aamun ensimmäiseen messuun kello yhdeksältä.

Positiivinen energia kappelissa oli käsinkosketeltava. Ihmiset lauloivat antaumuksella popahtavia gospel-biisejä ja päivän saarna tsemppasi jokaista ihmistä uskomaan itseensä ja tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan! Tapahtuman viesti ja yleinen ilmapiiri poikkesivat aika paljon luterilaisen kirkon jumalanpalveluksesta. Olin suorastaan häkeltynyt.

Oli mieletön tunne kun olin yhtäkkiä paikassa, jossa sanottiin että on oikein uskoa itseensä ja unelmiinsa. 

Saarnassa kannustettiin puhumaan itselleen kannustavasti: pystyn mihin vaan, olen hyvä ja riitän tällaisena kuin olen!

Tunsin jopa kyynelten nousevan silmiini, niin helpottavalta tuntui kuulla pitkästä aikaa, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus ja oikeus tavoitella suuriakin unelmiaan.

Muistelen edelleen välillä tuota sunnuntaiaamun messua Brooklynissa ja mietin miten tärkeää jokaiselle ihmiselle on välillä kuulla kannustusta. Kuulla jonkun sanovan, että olet hyvä ja riität sellaisena kuin olet.

Ja että jos haluat tavoitella hullultakin kuulostavia unelmiasi, anna palaa!