Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Pitääkö aina kuulostaa hyvältä?

Posted by admin at 8:47 AM on Apr 27, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach 

rsz_stocksnap_co36ykqwdg.jpg

 

Tänä aamuna aloin hyräilemään ja laulamaan aamukahvia keitellessä. Olin vasta herännyt ja ääneni oli vielä hieman allergiasta ja unesta tukkoinen. Muutaman fraasin laulettuani huomasin ajattelevani, että ääni ei nyt kuulosta oikein kauniilta: “Pitäisi lämmitellä ensin tai lopettaa aamulaulaminen”. 
 

Tätä ajatusta seurasi kuitenkin samantien oivallus: se oli “ammattilainen” minussa, joka ajatteli että pitää aina kuulostaa hyvältä ja siksi lämmitellä jos haluaa aamulla hyräillä omaksi ilokseen. 


Lauluvalmentajana pyrin aina kannustamaan oppilaita hyväksymään äänensä sellaisena kuin se ulos tulee. Oman äänen hyväksyminen luo mielen vapautumista ja rentoutumista, ja ääni alkaa vähitellen toimia kuin itsestään. Pitkään kunnianhimoisesti laulaneena minun täytyy välillä muistuttaa itseänikin suhtautumaan rennommin omaan laulamiseeni. 
 

Niinpä aamulla oivallukseni jälkeen hengitin syvään ja jatkoin lauleskeluani. Se ei ollut “täydellistä”, mutta ei sen tarvinnut ollakaan. Siitä tuli hyvä mieli. Näinkin pienestä arkiaamun hetkestä muistin ja oivalsin taas mistä laulamisessa parhaimmillaan on kysymys: luonnollisuudesta ja aitoudesta.