Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Syksy ja uusi alku

Posted by admin at 8:33 PM on Sep 3, 2018

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Syksyn aloitus tuntuu uuden aikakauden alulta. Varsinkin ennätyspitkän ja -lämpimän kesän jälkeen paluu arkeen, aikatauluihin ja ajoittain jopa kiireeseen tuntuu suurelta muutokselta.

Itsekin hyppäsin kertarytinällä rennosta kesä-moodista kiireiseen työmaailmaan, kun aloitin pari viikkoa sitten sijaisuuspestin eräässä päiväkodissa. Teen silloin tällöin musiikkialan töiden ohella myös muita töitä: se vapauttaa ja rentouttaa mieltäni taloudellisilta paineilta ja toisinaan antaa myös tarvittavan tauon kehittää päässä muhivia uusia ajatuksia ja ideoita. Toki uudessa työpaikassa ja työn intensiivisessä luonteessa on omat haasteensa, mutta sopivassa suhteessa koen että työmaailmojen vaihtelu tekee minulle hyvää.

Elokuussa huomasin kuitenkin miten suurelta muutokselta arkeen paluu tuntui: iltaisin olin niin väsynyt että harvoin jaksoin liikahtaa edes lenkille, ja viikonloputkin kuluivat helposti sohvalla torkkuessa. Viime viikonloppuna olin kuitenkin menossa keikalle ja sain myös perjantaipäivän vapaaksi järjestelläkseni Annanet Vocalsin asioita ja harjoitellakseni keikkabiisejä.

Ensimmäisenä vapaapäivänä oloni oli väsynyt ja flunssainen heti aamusta, ja huomasin stressaantuvani helposti pienistäkin asioista. Tiedostin että olen yliväsyneessä tilassa, johon oikeastaan auttaa vain rauhoittuminen ja lepo. Kun mieli käy ylikierroksilla, on aika hidastaa. Pysähtyä hengittämään ja muistuttaa itselle, että juuri tässä hetkessä ei ole mitään kiirettä.

Aloitinkin päivän lauluharjoitukset jälleen hengitysharjoituksilla. Hengittäessäni syvään pyrin rentouttamaan palleaani ja sitä kautta syventämään hengitystä.

Jokaisella sisäänhengityksellä muistutin itselleni, että minulla ei ole kiire mihinkään ja että tänään voin harjoitella juuri oman olotilani mukaisesti - rennosti, rauhallisesti ja mitään pakottamatta. Kiireisen mielen rauhoituttua keskityin pari tuntia harjoittelemaan keikkabiisejä ja tulin todella hyvälle mielelle.

Huomasin jälleen kerran, että olin kaivannut omaa aikaa ääneni kanssa. Oma treeniaika on minulle parasta aikaa itseni kanssa. Se voimaannuttaa ja tyynnyttää mielen, selkiyttää ajatukset ja muistan taas paremmin kuka olen.

Syksyn kiireiden keskellä kannattaa muistaa varata aikaa myös itselleen. Mikä voisi olla Sinun "hyvän mielen juttusi"?