Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Uusia oivalluksia

Posted by admin at 10:17 AM on Jun 20, 2018

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Reilu viikko sitten kävin pitkästä aikaa Lontoossa.

Lontoo on ollut yksi lempikaupungeistani siitä asti, kun kävin siellä ensi kerran ylioppilaskirjoitusten jälkeisenä kesänä. Matkasimme kahden parhaan ystäväni kanssa viikoksi Lontooseen ja kaupunki lumosi meidät saman tien: se oli täynnä sykettä ja elämää, West End -musikaalien taso vakuutti meidät täydellisellä virheettömyydellään ja kaupunki henki mahdollisuuksia ja kaikkivoipaisuuden tunnetta.


Tällä kertaa matkustin Lontooseen pitkäksi viikonlopuksi itsekseni. Suurin syy reissuun oli haluni osallistua päivän mittaiseen Estill -laulutekniikan workshopiin, joka oli suunnattu erityisesti laulun opettajille. Kävin noin viisi vuotta sitten viiden päivän mittaisen Estill - intensiivikurssin myöskin Lontoossa, ja opetuksen tyyli ja taso vakuutti minut jo silloin.


Estill -tekniikka pyrkii selittämään hyvin tarkasti, mitä ihmisen kehossa tapahtuu kun tuotamme ääntä. On haastavaa hahmottaa oman kurkunpään toimintaa ja fysiologiaa, varsinkin englannin kielellä, ja sitten vielä soveltaa oppimaansa käytännössä! Mutta samoin kuin kehitymme ihmisinä ja laulajina jatkuvasti tahoillamme, myös kykymme vastaanottaa uutta tietoa kehittyy jatkuvasti. Huomasin oivaltavani tällä kurssilla eri asioita kuin viisi vuotta sitten opiskellessani. Huomasin myös soveltavani tietoa nopeammin käytäntöön, sillä tunnen nykyään oman instrumenttini (eli tapani käyttää ääntäni) paremmin.

Päivän päätteeksi pidettiin vielä “Open Sessions”, eli ikään kuin lyhyt laulutunti ryhmän edessä. Vapaaehtoisten piti esitellä jokin haaste omassa laulamisessa jonkin esimerkkikappaleen avulla. Ilmoittauduin mukaan, ja valitsin esimerkiksi sujuvaa belttausta vaativan kappaleen, No Good Deed (musikaalista Wicked). Tästä hieman kuumottavasta vartin mittaisesta valmennussessiosta opin todella paljon!


On virkistävää hakea välillä oppia, tietoa ja ajatuksia uusilta tahoilta sillä ihminen urautuu helposti; myös äänenkäytössä muodostamme nopeasti rutiineja ja toistamme tiettyjä opittuja tapoja laulaa. Muutamalla pienellä muutoksella kurssin opettaja Anne-Marie Speed sai belttaukseni tulemaan vaivattomasti ja kirkkaasti - ja tuntumaan aivan erilaiselta!

Laulamisen hienous on siinä, että koskaan ei voi olla valmis. Aina voi oppia uutta ja yllättyä itsekin!
Mikäli kiinnostuit Estill-tekniikasta, voit lukea lisää täältä.