Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Vähemmän on enemmän

Posted by admin at 9:19 PM on Jun 28, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


rsz_stocksnap_tzeju6uyvh.jpg

 

Jokin aika sitten äänitin kotona demoa kirjoittamastani uudesta biisistä.


Kappaleen teksti on aika henkilökohtainen, ja vaikka kyseessä oli demoäänitys, halusin saada lauluuni oikean tunnelman.


Kuitenkin monta kertaa yrittäessäni sorruin laulamaan itselleni tutuilla laulumaneereilla. Tuntui että yritän liikaa, ja se ei sopinut kappaleen ja tekstin tunnelmaan.
 

Lopulta istahdin lattialle ja hengitin pari kertaa syvään. Mietin tilannetta, jossa kirjoitin kappaleen. Mietin, mikä oli kappaleen ydin viesti jonka haluan välittää kuulijalle. Oivalsin, että tärkeintä laulajana oli kertoa tarinaa, ei pyrkiä täydellisen virheettömään laulusuoritukseen. 


Kun minusta tuntui, että löysin itsestäni sen tunnetilan jossa olin kappaleen kirjoittanut, nousin ylös ja palasin mikrofonin eteen.


Painoin record-nappia tietokoneelta ja lauloin  kappaleen nauhalle. Lauloin jokaisen lauseen kertoen tarinaani. Unohdin laulamisen ja suorittamisen, ja kerroin sen sijaan tarinaa. Laulusta tuli puheenomaista ja soljuvaa. Äänessäni oli sävyjä, kuitenkaan mitään tekniikkatemppuja yrittämättä.


Lopputulosta kuunnellessani tiesin, että onnistuin. Välillä vähemmän on enemmän, myös laulussa. 


Silloin kun tarkoitat mitä laulat, olet aidoimmillasi. Ja kun olet aidoimmillasi, äänesi on kauneimmillaan. Se koskettaa kuulijaa.