Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Yes You Can!

Posted by admin at 2:53 PM on Dec 1, 2018

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach


Katsoin hiljattain pitkästä aikaa Jim Carreyn elokuvan “Yes Man”.

Elokuvan tarina lienee monille tuttu, mutta nopeana kertauksena:
päähenkilö on elämäänsä kyllästynyt mies, joka kaverin kutsumana päätyy uuteen elämäntapaseminaariin. Siellä hänet haastetaan kokeilemaan uudenlaista asennetta elämään ja sanomaan kaikille uusille mahdollisuuksille “kyllä”. Tästä alkaa monenlaisten tapahtumien summa ja miehen elämä lähteekin aivan uusille urille - hän oppii hyvin konkreettisesti kuinka omalla asenteellaan voi vaikuttaa aivan kaikkeen mitä elämässä tapahtuu.

Jälkikäteen mietin, miten onnellinen olen siitä, että olen sanonut elämässäni monta kertaa kyllä kun jokin asia on tuntunut oikealta. Näistä merkityksellisin hetki taisi olla 13-vuotiaana, kun sanoin “kyllä” pienelle sisäiselle äänelleni joka halusi kovasti esiintyä solistina koulun konserttitapahtumassa. Menin esiintymään, vaikka jännitin niin kovasti että voin aamulla pahoin ja lauloin lähes koko biisin silmät kiinni.

Tästä hetkestä kuitenkin alkoi kaikki: sain valtavasti itseluottamusta, aloitin laulutunnit, pääsin ensimmäisen oikean bändin solistiksi, aloin kirjoittaa omia biisejä, uskalsin pyrkiä Sibelius-lukioon Helsinkiin opiskelemaan (siinä toinen elämäni parhaita päätöksiä), aloin tehdä enemmänkin keikkaa monien bändien solistina, pääsin Irina Milanin lauluoppilaaksi sattumien kautta, liidasin omaa rock-yhtyettäni ja kävimme jopa pienellä “kiertueella” Englannissa, opiskelin itseni muusikoksi Helsingin Pop & Jazz konservatoriossa, kirjoitin, lauloin ja tuotin konservatorion lopputyönä EP-levyllisen omia biisejä, aloitin laulun opettamisen…

Missäköhän olisin nyt, jos tätä kaikkea ei olisi tapahtunut?


Kannattaa siis kuunnella itseään, ja uskaltaa sanoa “kyllä” oikealta tuntuville asioille - vaikuttivatpa ne kuinka pelottavilta tahansa! Jos jotain olen vuosien varrella oppinut, niin sen että elämää ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Kaikki kokemukset kasvattavat ja rikastuttavat. Tärkeintä on uskaltaa yrittää - jokainen uusi kokemus vie eteenpäin.


Mikäli laulaminen on “bucket listillasi”, tässä muutamia mahdollisuuksia tulla kokeilemaan:


Yksityinen laulutunti Valllilassa - varaa aikasi tästä!

Annanet Vocals Laulajan verkkokurssi - Lue lisää

Mindful Singing Workshop (Helsinki Decompression -tapahtumassa) 15.12 klo 17-18

Rock-laulun perusteet, kurssi (ryhmäopetus) 4.3-29.4.2019 Lue lisää ja ilmoittaudu