Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt yksityisyyden suojamme ja evästeiden käytön. ×

Yksinkertaisten asioiden äärellä

Posted by admin at 6:18 PM on Jul 4, 2019

Share:


Anna Vihonen / Vocal Coach

Repoveden_kansallispuisto

Viime viikonloppuna olin patikoimassa Repoveden kansallispuistossa. 
Taitoimme 25-kilometrin lenkkiä kaksi päivää ja kaksi yötä ja nautin joka hetkestä.

Oli yllättävää, miten yksinkertaisista asioista tuli niin hyvä fiilis:
tuulen vire auringon paistaessa, retkikeittimellä valmistettu illallinen, hyvin nukuttu yö teltassa, herääminen lintujen lauluun, pulahdus viileään järveen pitkän patikointipäivän päätteeksi, kylmänraikas lähdevesi suoraan kaivosta…. 


Oli ihana tunne, kun kännykässä ei ollut kuuluvuutta ja sen pystyi hyvillä mielin sulkemaan reissun ajaksi. Ennen kaikkea huomasin nauttivani siitä, että ajatusten normaali juoksu pysähtyi.
Oli helppoa keskittyä hetkeen ja ympäröivään kauneuteen.


Laulajana ei aina tule ajatelleeksi, miten kokonaisvaltaisesti oma ääni on yhteydessä omaan kehoon ja mieleen.

Muutama vuosi sitten minusta tuntui, että ääneni oli jumissa. Ajattelin sen johtuvan tiukasta keikkatahdista, live-tilanteiden huonosta monitoroinnista ja siitä kehittyneistä voimakkaista tulkinta-maneereistani. 

Sain tilanteeseeni yllättäen apua laulaja / lauluvalmentaja Sanni Orasmaan Luontolaulu -menetelmästä. Pääsin Sannin kanssa Nuuksioon muutamaan lauluvalmennussessioon ja lähestyimme äänenkäyttöä ihan uusilta kanteilta. Ylitin mukavuusaluettani erilaisin tavoin ja tämä kaikki oli todella vapauttavaa!
 

Tärkein oivallukseni Luontolaulu-sessioiden aikana oli se, että suurin osa ääneni jännittyneisyydestä olikin tunnepainolastin ja stressin aiheuttamaa. Stressi ja tunnelukot vaikuttavat helposti jännityksinä kehossa, ja siten pääsevät vaikuttamaan myös äänen tuottoon. 
 

Lempeiden harjoitusten avulla sain kuitenkin vähitellen avattua omia lukkojani: ensin kehon, sitten äänen ja lopulta myös mielen. 


Parin päivän patikointiretkellä nämä Nuuksion lauluhetket palasivat mieleeni. Muistin taas, että levollisuus ja rauha löytyvät todella yksinkertaisten asioiden ääreltä.